ClickCease
battlecreek-coffee-roasters-nfg4rxmcefm-unsplash
vvs24_jobb_hos_oss_ledige_stillinger_firmabil

Når bør man skifte ut røranlegg?

Røranlegg er ansvarlige for å frakte vann til de ulike armaturene i hjemmet ditt. Over tid kan disse rørene bli utslitte og må skiftes ut eller fornyes. Spørsmålet er hvor ofte et røranlegg skal skiftes?

Vanlig levetid på avløpsrør er rundt 50 år, og det er to ting som må vurderes når man skal bestemme hvor ofte et røranlegg må skiftes ut.

For det første er det så klart alderen på rørene. Hvis du har et gammelt røranlegg som har blitt slitt ned over tid, så er det sannsynlig at det allerede har oppstått problemer som lekkasjer, eller at de snart vil oppstå. For det andre er det tilstanden til rørene. Den beste måten på å være sikker på om ditt røranlegg bør skiftes ut er derimot å tilkalle rørlegger.
VVS24 er din venn i nøden. For oss er ingen jobb for stor eller for liten.

 

Må røranlegg skiftes ut selv om de ikke er ødelagte?

Røranlegg må skiftes ut selv om de ikke er skadet fordi de etter hvert vil begynne å lekke og tette seg. Dette kan forårsake mange problemer i husholdningen, inkludert mugg eller flom. Derfor er det ofte bedre å være på den sikre siden ved å fornye rørene før skaden oppstår, da dette vil føre til at man sparer penger.

Utskifting eller rørfornying – hva er billigst?

I de fleste tilfeller vil det lønne seg med rørfornying, siden du slipper riving og graving som må utføres når man skifter rørene fullstendig. Rørfornying foregår fra innsiden av rørene, og kommer med en rekke fordeler:

  • Rørfornying er billigere enn utskifting av rør, og skaper samme resultat
  • Det er mer hensynsfullt ovenfor naboer, som slipper graving og støy
  • Prosessen går raskt, og du vil være i stand til å bruke huset som vanlig igjen på null komma niks

Ta kontakt med oss i dag for en rørsjekk.